Adrie Koster
NOS Voetbal

Willem II benoemt Adrie Koster als trainer

Willem II heeft Adrie Koster aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. De 63-jarige oefenmeester tekent een contract voor een jaar in Tilburg.

Die positie was vacant geworden nadat Reinier Robbemond afgelopen vrijdag te horen had gekregen dat de club na dit seizoen afscheid van hem neemt.

Koster wordt op een later moment officieel gepresenteerd als nieuwe eindverantwoordelijke, omdat Willem II zich wil focussen op de resterende wedstrijden dit seizoen. De Tilburgers, bivakkerend op een veertiende plek in de eredivisie, gaan zondag op bezoek bij PEC Zwolle en sluiten het seizoen thuis af tegen Vitesse.

Willem II heeft een voorsprong van zes punten op Roda JC, dat zestiende staat. Die plek betekent aan het eind van dit seizoen nacompetitie.

Terug in Tilburg

Koster begon zijn carrière als hoofdtrainer bij Willem II. Vanaf 1986 was hij vier jaar lang assistent-trainer, om in 1990 een jaar lang de hoofdmacht te leiden. Daarna kende hij vele werkgevers, onder meer Ajax (2007/2008) en Jong Oranje (2014). Zijn laatste werkgever was Saudi-Arabie, waar hij assistent was van bondscoach Bert van Marwijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl