IJsbeer Inuka
NOS NieuwsAangepast

's Werelds enige tropische ijsbeer in dierentuin Singapore is dood

De enige tropische ijsbeer ter wereld is gestorven in de dierentuin van Singapore. Inuka werd 27 jaar en had de laatste vijf jaar last van verschillende ouderdomsziektes. Om de ijsbeer uit zijn lijden te verlossen, werd er euthanasie toegepast.

Inuka had onder meer last van artritis, gebitsproblemen, oorinfecties en verzwakte ledematen. Ook werd zijn vacht na verloop van tijd groen van kleur. "Hoe graag we Inuka ook bij ons willen hebben, het welzijn van de ijsbeer is onze verantwoordelijkheid", laat de dierentuin weten in een verklaring.

De dierentuin kreeg veel kritiek te verduren omdat Singapore, dat vlak boven de evenaar ligt, geen natuurlijke leefomgeving is voor een ijsbeer.

De vader en moeder van Inuka kwamen uit Canada en Duitsland. Het dier werd in 1990 geboren en was de vierde ijsbeer die in de dierentuin verbleef. In 2004 ontstond ophef, omdat de BBC meldde dat de vacht van Inuka en zijn moeder, die groen verkleurden, gebleekt werden met waterstofperoxide.

Omdat er zoveel discussie was over de ijsberen in de tropen, besloot de dierentuin in 2006 om na Inuka geen nieuwe ijsbeer meer te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl