Didi Gregorius is bezig aan een ongekend sterke start van het seizoen
NOS SportAangepast

Gregorius blijft scoren: op gelijke hoogte met Babe Ruth

Met een homerun en drie binnengeslagen punten was Didi Gregorius afgelopen nacht opnieuw van grote waarde voor New York Yankees, dat met 8-3 won van Minnesota Twins.

In 22 wedstrijden is Gregorius al goed geweest voor 27 punten en acht homeruns, cijfers die eerder alleen door clublegendes Babe Ruth (in 1921) en Alex Rodriguez (in 2007) gehaald werden.

En toch weten ze bij de marketingafdeling van de Yankees nog steeds niet hoe ze zijn naam moeten schrijven.

Vlak voor de geboren Amsterdammer aan slag kwam in de derde inning, verscheen op een van de advertentieborden in het stadion de aankondiging voor "Didi Gregious Bat Day", een dag waarop kinderen een mini-honkbalknuppel krijgen als ze naar de wedstrijd komen.

Gregorius zelf ligt er niet wakker van. "Wat moet ik ermee? Dat kan ik niet meer veranderen", zei hij na afloop van de wedstrijd lachend. "Het is nu overal te zien."

Bal laten lopen

De 28-jarige speler van Oranje sloeg voor de derde wedstrijd op rij een homerun, maar is dit seizoen niet alleen bezig de bal zo goed mogelijk te slaan.

Een van de kenmerken van zijn ijzersterke spel is juist dat hij de bal laat gaan als die wijd is. Dat leverde hem dit seizoen al vijftien keer een vrije loop (met vier wijd) naar het eerste honk op.

Vorig seizoen stond dat aantal na 136 wedstrijden op 25 en zijn seizoensrecord is 37. "Iedereen weet dat ik niet zo vaak vier wijd krijg", aldus Gregorius. "Ik probeer nu van zulke worpen af te blijven en op het honk te komen voor de volgende slagman."

Simmons helpt Angels aan zege

Andrelton Simmons was belangrijk voor zijn ploeg Los Angeles Angels. Met twee homeruns en vijf binnengeslagen punten had hij een groot aandeel in de 8-7 overwinning op Houston Astros.

"Ze wonnen vorig jaar de World Series en nu hebben wij ze twee keer op rij verslagen", zei Simmons. "Dat geeft ons veel vertrouwen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl