Trump en Macron proosten bij een officieel staatsbanket
NOS NieuwsAangepast

Trump toost bij staatsbanket op vriendschap met Frankrijk

Donald Trump, Emmanuel Macron, hun beider vrouwen en 123 gasten hebben bij een officieel staatsbanket geproost op de warme vriendschap tussen de Verenigde Staten en Frankrijk. Het diner was onderdeel van het staatsbezoek van de Franse president aan de VS.

Gisteren kwam Macron aan op een vliegveld bij Washington. Hij is de eerste regeringsleider die verwelkomt wordt door Trump op een officieel staatsbezoek. De details van het banket werden eerder al bekendgemaakt door de first lady, Melania Trump.

Ze kondigde aan dat het Witte Huis aangekleed zou worden met duizenden bloemen, gedeeltelijk afkomstig uit Nederland. Op met goud gedecoreerd servies werd onder meer lamsrack geserveerd. De wijnen waren Amerikaans.

Wat de gastvrouw zou dragen, traditioneel eveneens een hoogtepunt van een staatsbanket, werd pas op het laatste moment onthuld. Melania Trump droeg een japon van Chanel. Brigitte Macron had Louis Vuitton aan.

Trump toost bij staatsbanket op vriendschap met Frankrijk

Met 123 gasten was het een relatief kleinschalig staatsbanket. Apple-topman Tim Cook schoof met andere grote namen uit het bedrijfsleven bij de presidenten aan. Ook andere vooraanstaande Amerikanen als opperrechter John Roberts en voormalig buitenlandminister Henry Kissinger waren aanwezig.

Trump bracht tijdens het diner een toost uit op de goede banden tussen zijn land en Frankrijk. "Mag onze vriendschap nog hechter worden, mag onze verbondenheid nog sterker worden en mag onze gewijde vrijheid nooit verloren gaan", aldus de president. Macron sprak in zijn toost van een "onbreekbare vriendschap".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl