Politie te paard voorafgaand aan de wedstrijd in Liverpool
NOS NieuwsAangepast

Zwaargewonde bij rellen Liverpool voor wedstrijd

Bij ongeregeldheden voorafgaand aan de halve finale van de Champions League in Liverpool is een 53-jarige man zwaargewond geraakt. Hij werd met een riem geslagen en ligt in kritieke toestand met verwondingen aan zijn hoofd in het ziekenhuis.

Het incident gebeurde ongeveer een uur voor de wedstrijd buiten bij een pub. Het is nog onduidelijk waarom de man werd aangevallen.

Twee Roma-supporters van 25 en 26 jaar oud zijn opgepakt. Hun wordt poging tot moord ten laste gelegd. In een verklaring zegt voetbalclub Liverpool dat het geschokt is door het incident en dat het slachtoffer kan rekenen op volledige medewerking.

AS Roma heeft het gedrag van enkele van de eigen fans scherp veroordeeld. "Een kleine minderheid van onze aanhang heeft de club te schande gemaakt. Wij distantiëren ons hier volledig van."

Ook de Europese voetbalbond UEFA heeft gereageerd. "De mensen die dit hebben gedaan, verdienen geen plek in en rond het voetbal. We vertrouwen erop dat de autoriteiten hen aanpakken."

Man met hamer

Ook op een andere plek in de stad ging het mis. Vlak voor aanvang van het duel wist een groep van zo'n tachtig Roma-fans een gebied van Liverpool-supporters te bereiken. Er ontstonden verschillende vechtpartijen. Een journalist van de Britse omroep BBC zag een man bewusteloos op de grond en op beelden van de omroep was te zien hoe een man buiten het stadion met een hamer liep te zwaaien.

De voetbalwedstrijd werd uiteindelijk met 5-2 gewonnen door Liverpool.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl