De speelsters van Ajax juichen na een treffer in het duel in de reguliere competitie met PSV

Spannende apotheose lonkt in eredivisie vrouwen

De voetbalsters van Ajax lijken op weg naar prolongatie van de landstitel. De koploper in de kampioenscompetitie kwam twee keer op achterstand tegen PSV, maar won uiteindelijk ruim: 6-2.

In de aantrekkelijke eerste helft op De Herdgang in Eindhoven toonde de thuisploeg zich uiterst effectief. Terwijl Ajax de meeste en de grootste kansen kreeg, kwam PSV twee keer op voorsprong.

PSV kwam al na acht minuten op voorsprong na een fraaie knal van Kristina Erman. De gelijkmaker kwam van het hoofd van Stefanie van der Gragt, maar meteen daarna tekende Vanity Lewerissa alweer voor de Eindhovense voorsprong.

Na rust ging het snel voor Ajax, dat het zonder de geblesseerde Van de Gragt moest doen. Merel van Dongen zorgde uit een vrije trap voor de 2-2, waarna invalster Inessa Kaagman de 3-2 op het scorebord zette. Diezelfde Kaagman stond ook aan het eind van een fraaie aanval voor de 4-2, waarna Desiree van Lunteren en Linda Bakker voor de 6-2 eindstand zorgden.

FC Twente begon als koploper aan de kampioenscompetitie, waarin de beste vijf ploegen uit de reguliere competitie tegen elkaar spelen. Afgelopen vrijdag nam Ajax de koppositie over, dankzij een treffer in de laatste minuut in de topper tegen FC Twente (3-2).

Twente blijft in het spoor

Dinsdagavond won FC Twente zelf in extremis van sc Heerenveen en houdt daardoor uitzicht op de titel. Joëlle Smits zorgde in de 89ste minuut voor 2-1 en dolle vreugde op de Twentse bank.

De bank van FC Twente springt van geluk nadat Joëlle Smits kort voor tijd voor 2-1 heeft gezorgd tegen sc Heerenveen

Met nog vier duels te gaan, blijft de voorsprong van de Amsterdamse vrouwen op FC Twente twee punten. Op 21 mei staan Ajax en FC Twente tegenover elkaar in Enschede.