Karolina Plisková
NOS SportAangepast

Bertens geen partij voor Plisková, Rus stunt tegen Zhang

Kiki Bertens is bij het toernooi in Stuttgart al in de eerste ronde gestrand. De haast foutloos en vrijuit spelende Karolina Plisková liet de Wateringse kansloos en was binnen het uur klaar: 6-2, 6-2.

Plisková begon overdonderend. De als vijfde geplaatste nummer zes van de wereld raakte de bal hard en zuiver, timmerde veel van haar eerste services de hoek in en nam een 4-0 voorsprong. Bertens, die haar eerste partij speelde sinds haar knappe toernooizege in Charleston van twee weken geleden, probeerde het daarna met risicovoller en gevarieerder spel. Dat werkte, maar het was te laat om zich nog in de set terug te vechten.

De tweede set ging tot 2-2 op service, maar daarna greep de Tsjechische bijna elke mindere bal van Bertens weer aan om een winner te slaan. "Het was in mijn voordeel dat dit snel indoorgravel is", aldus de winnares die afgelopen weekeinde op dezelfde baan ook al een Fed Cup-wedstrijd tegen Duitsland afwerkte.

Arantxa Rus

Arantxa Rus drong op het graveltoernooi van Istanbul knap door tot de tweede ronde. De 27-jarige tennisster uit Monster verraste Zhang Shuai met 6-2, 6-3.

Rus bereikte het hoofdtoernooi via de kwalificaties en staat beduidend lager op de wereldranglijst dan de twee jaar oudere Chinese (123 om 30). Desondanks domineerde ze de partij en kwam Zhang er nauwelijks aan te pas. Rus brak haar maar liefst zes keer en won de laatste vier games van de wedstrijd.

In de tweede ronde wacht Danka Kovinic. De Montenegrijnse, die het enige eerdere duel met Rus in 2014 won (4-6, 6-3, 6-4), is ook een qualifier en is de mondiale nummer 121.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl