NOS NieuwsAangepast

Brits eerbetoon: zes kilometer rennen voor hardloper die finish niet haalde

Honderden deelnemers aan de marathon van Londen gaan komend weekend nog eens zes kilometer lopen uit respect voor de overleden Matt Campbell. De Britse kok en oud-kandidaat van het tv-programma Masterchef: The Professionals, stortte zondag op zes kilometer van de finish in en overleed later in het ziekenhuis.

Matt Campbell (rechts) voorafgaand aan de marathon van Londen

Op Facebook worden volgens de Evening Standard de marathonlopers daarom opgeroepen om die afstand nog eens hard te lopen. "En dat hoeft niet eens in Londen, dat mag overal zijn", staat in de oproep.

Wel wordt gevraagd om de loop te delen op Strava, een sociaal media-platform voor sporters, en om 5 pond te doneren aan het goede doel waarvoor de 29-jarige Campbell de marathon van Londen liep.

Duizenden donaties

De kok deed zondag mee als eerbetoon aan zijn overleden vader en haalde geld op voor Brathay Trust, een liefdadigheidsinstelling die mensen stimuleert een positieve draai te geven aan hun leven.

Zijn doel was om zo'n 2850 euro (2500 pond) bij elkaar te lopen voor die organisatie, maar een dag na zijn dood staat de teller op ruim 100.000 euro. Ruim 6300 mensen doneerden al aan het goede doel van Campbell en het aantal schenkingen blijft maar groeien.

"Matt was een groot fan van ons werk", schrijft de organisatie op haar website. "Hij was een inspiratie voor velen, een positief mens wiens enthousiasme en liefde veel mensen raakte."

Erg warm

Campbell was naast chefkok een fervent hardloper. Twee weken geleden liep hij nog de marathon van Manchester onder de drie uur uit.

Zondag was het erg warm in Londen, waar het ruim 23 graden was. Campbell werd direct verzorgd langs de kant van de weg, maar verloor zijn bewustzijn toen hij aankwam bij het ziekenhuis. Waaraan Campbell is overleden, is niet bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl