NOS NieuwsAangepast

Derde kind van Kate en William geboren: 'It's a boy!'

De Britse prins William en zijn vrouw Kate hebben een derde kind gekregen. De hertogin van Cambridge heeft om 11.01 uur lokale tijd een zoon op de wereld gezet. Prins William was bij de bevalling aanwezig, meldt het Twitteraccount van Kensington Palace.

Het kersverse broertje van prins George (4) en prinses Charlotte (2) weegt 3,8 kilo. Moeder en kind maken het goed, meldt de woordvoerder. De naam van de baby wordt later bekendgemaakt. Wel is het kind al getoond aan het publiek:

Prins William en zijn vrouw Kate komen naar buiten met The Baby

Koningin Elizabeth, prins Charles, prins Harry en de andere leden van het Britse koningshuis zijn op de hoogte gebracht. De Britse premier May heeft Kate en William gefeliciteerd met de geboorte van hun zoon.

Spanning

Kate werd vanochtend in het ziekenhuis opgenomen voor de bevalling. Het echtpaar werd in alle vroegte met een auto naar het St. Mary's ziekenhuis in Londen gereden. De hertogin van Cambridge ligt daar op de afgesloten Lindo-vleugel, waar ze ook haar andere kinderen op de wereld zette.

Bij het Londense ziekenhuis verzamelden zich de afgelopen dagen al fans van het Britse koningshuis. Vanochtend voegden zich daar journalisten van over de hele wereld bij.

Weer een prins voor William en Kate

Vanwege de aanstaande geboorte deed Kate het de afgelopen tijd al wat rustiger aan. Zo was ze dit weekend afwezig op het verjaardagsfeest voor koningin Elizabeth, die 92 werd.

Prins William, die de titel hertog van Cambridge draagt sinds zijn trouwerij met Kate in 2011, is de oudste zoon van prins Charles en prinses Diana. Hij is tweede in de lijn voor troonopvolging. Plek nummer vijf is voor het kind dat nu is geboren, na de oudere broer en zus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl