Wout Weghorst van AZ
NOS VoetbalAangepast

Ontgoochelde Weghorst: te weinig van onszelf laten zien

De tweede verloren bekerfinale op rij is hard aangekomen bij AZ. De ploeg van John van den Brom, de afgelopen maanden geroemd voor het mooie voetbal in de competitie, was zondag kansloos in de eindstrijd tegen Feyenoord: 0-3.

Wout Weghorst kon moeilijk de woorden vinden om zijn teleurstelling te uiten. "Dit is een teleurstelling. Het was gewoon niet goed genoeg vandaag, Daar heeft iedereen aan meegewerkt. Uiteindelijk hebben we niet datgene gedaan dat we kunnen. We hebben te weinig van onszelf laten zien. Het was gewoon teleurstellend", klonk het uit de mond van de spits van AZ.

Balende Vlaar na verlies bekerfinale: wij kunnen echt veel beter

Iedereen bij AZ baalde van de finale. Routinier Ron Vlaar, die met de clubleiding in gesprek is om zijn contract te verlengen, herkende zijn eigen elftal niet. "We leden veel te veel balverlies. Ik miste ook dynamiek in ons spel. Waar dat aan ligt? Dat weet ik niet, want dan was het niet gebeurd."

De 33-jarige centrale verdediger constateerde dat vanaf het begin het tempo veel te laag lag bij AZ. "In ons voetbal zit veel meer tempo. We kwamen niet echt tot kansen. Je moet leren dit soort wedstrijden te winnen. We kunnen veel beter. Dat hebben we niet laten zien. We moeten het bij onszelf zoeken", zei hij na de nederlaag.

AZ-trainer Van den Brom: nul aanspraak op overwinning

Trainer John van den Brom kon de vinger ook niet op de zere plek leggen na het ontluisterende verlies. "Verschrikkelijk", beschreef hij zijn gevoel na afloop. "Het heeft geen zin een of twee spelers eruit te halen. Individueel en als elftal hebben we minder gespeeld dan de afgelopen weken."

Van den Brom begon, net als in de uiteindelijk verloren topper tegen PSV in de competitie, met vijf verdedigers aan de bekerfinale. "Met name om de kansen van Feyenoord te minimaliseren. En dan is het jammer dat de eerste kans van Feyenoord na 30 minuten direct een goal is. In een wedstrijd als deze moet je top zijn en dat waren we niet. Feyenoord is de terechte winnaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl