NOS WielrennenAangepast

Dumoulin: miste de punch, maar goede prikkel voor Giro

Dumoulin na Luik-Bastenaken-Luik: goede prikkel voor de Giro

Met een vijftiende en twaalfde plek blikken Tom Dumoulin en Sam Oomen tevreden terug op de de 104de editie van Luik-Bastenaken-Luik, gewonnen door de Luxemburger Bob Jungels.

Dumoulin heeft lovende woorden over voor de winnaar. "Mooi. Hij heeft er altijd tegenaan gehikt, nu lukt het hem eindelijk een keer", zegt de Nederlander, die zelf niet tot meer in staat was. "Vandaag niet, hoor. Hij was supersterk en ik niet. Maar ik ben tevreden."

Dumoulin was ook niet voor de zege naar de Waalse Ardennen afgereisd. Zijn focus ligt op 4 mei, wanneer de Giro d'Italia van start gaat. "Dit is een heel goede, laatste prikkel voor de Giro. Ik merk ook dat ik niet helemaal naar de klote ben. Dat is een goed teken."

Oomen finisht als twaalfde: heb me helemaal leeg getrokken

Mocht Dumoulin La Doyenne ooit op zijn naam willen schrijven, dan moet zijn voorbereiding anders. Datzelfde geldt voor Sam Oomen, die onlangs met zijn ploeggenoot terugkeerde van een hoogtestage. "Het zag er misschien niet zo uit, maar stiekem was het heel slopend vandaag", aldus Oomen na afloop van de koers.

'Helemaal leeg getrokken'

"Op de Saint-Nicolas moest ik net passen, samen met Tom. Ik denk dat we allebei naar de kl..., of allebei naar de meuk waren", kiest de Nederlander de juiste woorden. "Ik heb me helemaal leeggetrokken om de toptien te halen in een monument, maar dat is niet gelukt."

"Ik droom ervan om ooit mee te doen om de winst in Luik-Bastenaken-Luik, dus dan is dit een mooie stap in de goede richting."

Jungels: kon het tot vlak voor de finish niet geloven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl