NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 22/4: herdenking Ravensbrück en wint Feyenoord of AZ?

Goedemorgen! In De Kuip is vanavond de KNVB-bekerfinale tussen Feyenoord en AZ. In België wordt de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik gereden. En in Amsterdam is een herdenking bij het Ravensbrück-monument op het Museumplein.

Aan het warme weer komt vandaag nog geen eind, maar wel aan de strakblauwe lucht. In de loop van de dag ontstaat er steeds meer bewolking en daarmee stijgt de kans op onweer en een bui. Het wordt 22 tot 26 graden. Morgen nog maar zo'n 12 tot 16 graden.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Om 18.00 uur begint de eindstrijd om de KNVB-beker. Het is de laatste kans voor Feyenoord om dit seizoen af te sluiten met een prijs. Tegenstander AZ hoopt de verloren bekerfinale van vorig jaar goed te maken. De wedstrijd kunt u volgen in het liveblog van NOS Sport.
  • Het is 73 jaar geleden dat het concentratiekamp voor vrouwen Ravensbrück werd bevrijd. Daarom is er bij het bij Ravensbrück-monument op het Museumplein in Amsterdam een herdenking.
  • De deelnemers aan Luik-Bastenaken-Luik hebben bijna 260 kilometer wielrennen door de Ardennen op het programma. De voorjaarsklassieker is vanaf 14.05 uur live te zien op NPO 1 en via de livestream op NOS.nl. De koers bij de mannen en de vrouwen is vanaf het startschot in Luik te volgen via het liveblog van NOS Sport.
  • De SPD in Duitsland kiest een opvolger voor partijleider Martin Schulz. Voor het eerst in het 155-jarige bestaan van de socialistische partij wordt dat een vrouw. De strijd gaat tussen Andrea Nahles (47) en Simone Lange (41).
  • En vanavond laat is het hoogtepunt van de Lyriden, een meteorenzwerm. Rond 23.00 uur uur zijn er tussen de 10 en 20 vallende sterren per uur te spotten - mits het niet bewolkt is.
Demonstranten in de hoofdstad van Nicaragua, Managua

Wat heb je gemist?

De Nicaraguaanse president Ortega zegt dat zijn regering bereid is te praten over hogere pensioenpremies in het land. Hij deed die toezegging na vier dagen van demonstraties, waarbij volgens lokale media zeker tien mensen om het leven kwamen.

In zijn tv-toespraak verdedigde Ortega overigens het hardhandige ingrijpen van de politie. Hij zei dat er onder de betogers veel criminelen zijn.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Benieuwd wat er op de Titanic zoal op het menu stond? In ieder geval zwezerik en lamsvlees, blijkt uit de menukaart van de eerste maaltijd aan boord van het schip. De menukaart is geveild voor 100.000 pond. De menukaart was lange tijd eigendom van de hoogste officier van de Titanic, die de ramp op 14 april overleefde.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl