De voetbalsters van Ajax vieren de 1-0 van Merel van Dongen
NOS VoetbalAangepast

Voetbalsters Ajax verslaan Twente in topper

De voetbalsters van Ajax hebben in de strijd om de titel een belangrijke zege geboekt op directe concurrent FC Twente. Door de 3-2 overwinning neemt de ploeg van trainer Benno Nihom de eerste plek over van de Tukkers.

Dat het duel zo doelpuntrijk was, zal niemand van tevoren verwacht hebben, aangezien de vorige zes duels tussen beide ploegen in 1-1 of 1-0 eindigden.

Ook dit keer zag het er lang naar uit dat het geen doelpuntenfestijn zou worden op De Toekomst in Amsterdam. Vlak voor rust wist alleen verdediger Merel van Dongen het net te vinden met een zeer fraaie volley vanaf de rand van het strafschopgebied, 1-0.

De voetbalsters van Ajax vieren de 1-0 van Merel van Dongen

Doelpunten komen na rust

In de tweede helft werd het steeds drukker voor het doel van FC Twente, maar toch wist de vijfvoudig landskampioen gelijk te maken. Met wat hulp van Ajax-keeper Lize Kop maakte ze in de 71ste minuut de 1-1.

Enkele minuten later kwam Ajax alweer op 2-1 en ook dit keer ging dat via een mooie volley. Nu was het Inessa Kaagman die na een afgemeten voorzet van Belgisch international Davina Philtjens haar ploeg op voorsprong zette.

Een spannende slotfase, waarin FC Twente via Jassina Blom op 2-2 was gekomen, werd in blessuretijd afgesloten met de 3-2 van international Desiree van Lunteren.

Door de zege neemt Ajax de koppositie in de kampioensgroep van de eredivisie over van Twente en heeft het nu twee punten voorsprong op de Tukkers.

Zwolle en PSV gelijk

In de strijd om de aansluiting met Ajax en Twente schoten PEC Zwolle en PSV weinig op met een 3-3 gelijkspel in Zwolle. Iets meer dan een kwartier voor tijd stond de Eindhovense ploeg nog op een 3-1 voorsprong.

Via een benutte strafschop van Babiche Roof ('73) en een afstandsschot van de zojuist ingevallen Maud Asbroek ('84) wisten de bezoekers alsnog een punt te pakken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl