Tammy Duckworth en haar dochtertje Maile arriveren bij de Senaat
NOS NieuwsAangepast

Senator schrijft geschiedenis met pasgeboren baby op werk

De Amerikaanse senator Tammy Duckworth heeft haar pasgeboren kind meegenomen naar een stemming in de Senaat. De vertegenwoordiger van de staat Illinois en haar dochter Maile markeerden daarmee een bijzonder moment, want baby's worden pas sinds gisteren toegelaten in de Senaat.

De tien dagen oude Maile is dus de eerste baby die op de vloer van de Senaat is geweest. De 50-jarige Duckworth, een Irak-veteraan van wie twee benen zijn geamputeerd, arriveerde in haar rolstoel bij het gebouw van de Senaat, met haar dochtertje in roze babykleertjes in haar armen.

De Democraat deed mee aan een stemming over ruimtevaartorganisatie NASA. Nadat ze haar plicht had gedaan, liet ze zich feliciteren door haar collega's in de Senaat.

Ze sliep tijdens de hele zitting, ze vond er niks aan

Gisteren stemden de Amerikaanse senatoren unaniem in met nieuwe regels over het toestaan van baby's op de vloer. Met de nieuwe regels moeten senatoren die ouder worden tegemoet worden gekomen. De Senaat wil zo naar eigen zeggen een voorbeeld stellen voor de rest van de Verenigde Staten, dat als een van de weinige westerse landen geen betaald verlof biedt aan kersverse ouders.

Duckworth was onlangs overigens al in de geschiedenisboeken opgenomen. Ze is een van de tien vrouwen die van een kind bevielen terwijl ze een functie bekleedden in het Congres. Maile is de tweede dochter van de politica. Zij kreeg haar eerste kind in 2014 toen ze in het Huis van Afgevaardigden zat.

De 50-jarige senator onderging vruchtbaarheidsbehandelingen voordat ze beide kinderen kreeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl