Raymond van Barneveld viert zijn overwinning met het publiek
NOS SportAangepast

Van Barneveld in uitzinnig Ahoy ook te sterk voor Van Gerwen

Het Nederlandse onderonsje in de twaalfde speelronde van de Premier League Darts is gewonnen door Raymond van Barneveld. In een wederom bomvol Ahoy dwong de nestor van het Nederlandse darten zijn rivaal Michael van Gerwen tot een buiging: 7-5.

De 50-jarige Van Barneveld zette direct de toon door Van Gerwen te breken. Gesteund door het 'Barney Army' liep de Hagenaar uit naar 4-2 voorsprong.

Met een knappe 145 finish (triple 19, triple 16 en dubbel 20) kwam Van Gerwen terug tot 4-3. Van Barneveld was niet onder de indruk, hield zijn leg, brak de Brabander via bullseye opnieuw en wist zich zo al verzekerd van een punt.

Van Barneveld in uitzinnig Ahoy ook te sterk voor Van Gerwen

Van Gerwen won twee legs op rij, kwam terug tot 6-5 en kreeg een pijl om gelijk te maken. Hij miste echter bullseye en zag Van Barneveld de zege binnenhalen via dubbel-4.

Het gemiddelde van de nummer één van de wereld lag wel hoger dan dat van Van Barneveld (103,73 om 95,21).

Ondanks de nederlaag blijft Van Gerwen koploper in de Premier League. Van Barneveld klimt naar de vijfde plaats en maakt nog een kleine kans op een plaats in de halve finales. Tevens blijft hij ongeslagen in Ahoy, voor het derde jaar op rij.

Tweede avond in Ahoy

Het was de tweede Premier League-avond op een rij in Rotterdam. Een dag eerder verloor Van Gerwen ook al met 7-5 van Peter Wright. Van Barneveld won met 7-3 van Simon Whitlock.

Na de vijftiende speelronde gaat de top-4 van de stand door naar de finale-avond in The O2 in Londen. Nummer 1 speelt in de halve finales tegen nummer 4, nummer 2 tegen nummer 3.

De afgelopen twee jaar won Van Gerwen de titel.

Uitslagen donderdag 19 april

Simon Whitlock Michael Smith 1-7
Daryl Gurney Gary Anderson 3-7
Rob Cross Peter Wright 6-6
Michael van Gerwen Raymond van Barneveld 5-7
Daryl Gurney Simon Whitlock 7-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl