David Neres en Hakim Ziyech

Ajax blijft in gelaten sfeer op koers voor tweede plaats

Ajax heeft na een deprimerend weekend, waarin het lijdend voorwerp was van het kampioensfeest van PSV, wel goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats. In een halfvolle Arena, waar een gelaten sfeer hing, wonnen de Amsterdammers met 4-1 van VVV-Venlo.

Aanvankelijk zette de ellende zich nog even voort. Ajax kreeg na acht minuten een strafschop, maar Lasse Schöne zag zijn inzet gekeerd worden door VVV-doelman Lars Unnerstall.

Vervolgens werd Joël Veltman overhoop gekegeld door Ralf Seuntjens, die daarbij ook zijn elleboog gebruikte. De aanvoerder moest met knieproblemen per brancard van het veld. Uitgerekend Seuntjens schoot VVV vijf minuten later op 0-1 met een fraai afstandsschot.

Veel lege plekken in de Arena
    Lasse Schöne treurt na zijn gemiste penalty
    Joël Veltman wordt verzorgd, maar kan de wedstrijd niet hervatten
    Hakim Ziyech in duel met Leroy Labylle

David Neres keerde het tij. In de 45ste minuut rondde hij goed werk van Donny van de Beek resoluut af en in de extra tijd van de eerste helft was hij het doeltreffende eindstation van een mooie aanval.

Na de troosteloze eerste veertig minuten had Ajax een beetje zijn draai gevonden en leverde het zowaar een heel aardige tweede helft af. Daarbij werd het geholpen door VVV dat achterin regelmatig de deur openliet.

Hakim Ziyech viert zijn goal

Nadat Max Wöber de lat had geraakt en Neres de paal, besliste Klaas-Jan Huntelaar na een klein uur de wedstrijd. Op aangeven van Neres draaide de spits rustig om zijn as en tikte hij de bal binnen.

Schuiver

Het slotakkoord kwam op naam van Hakim Ziyech. De zo vaak verguisde middenvelder zette met een mooie schuiver de 4-1 op het scorebord.

Ziyech wilde na afloop niet over de gebeurtenissen van afgelopen zondag praten. Toen werd de spelersbus van Ajax, na de met 3-0 verloren wedstrijd tegen PSV, opgewacht door een groep fans. Ziyech werd daarbij fysiek belaagd.

Ziyech: teleurstelling verwerken kost weken