Michiel Kramer

Sparta en geschorste Kramer per direct uit elkaar

Sparta Rotterdam heeft het contract van Michiel Kramer per direct ontbonden. De spits had een verbintenis tot het einde van het seizoen, maar zou al niet meer in actie komen voor de club nadat hij eerder deze week voor zeven duels werd geschorst na een grove overtreding op Vitesse-verdediger Alexander Büttner.

Kramer was in de acht duels die hij voor de Kasteelclub speelde, twee keer trefzeker. De Rotterdammers staan momenteel op de zeventiende en voorlaatste plek en vechten tegen degradatie.

Niet gewenst

Het voortijdige vertrek van Kramer, na de winterstop overgekomen van Feyenoord, was al aanstaande. Hij trainde al niet meer mee met de selectie van coach Dick Advocaat. Die zag daar geen meerwaarde in, omdat hij de spits toch niet kon gebruiken.

Kramer was bij Sparta terechtgekomen nadat hij op het tweede plan was geraakt bij stadgenoot Feyenoord. De spits kwam niet meer voor in de plannen van coach Giovanni van Bronckhorst. Kramer maakte zich daarna onmogelijk toen hij, in het zicht van de camera's tijdens de rust van de bekerwedstrijd van Feyenoord tegen Heracles, een broodje kroket at. Niet veel later werd zijn contract bij Feyenoord ontbonden.

De grove charge van Michiel Kramer

Excuses

Kramer had maandag zijn excuses al aangeboden voor de actie tegen Büttner. "Mijn reactie was verkeerd. Ondanks dat het een duel was waarin ik een elleboog op mijn lip kreeg, moet je niet zo reageren en hier bied ik mijn excuses voor aan", zei hij op de website van Sparta.

Directeur Manfred Laros van Sparta liet daarop weten dat de zaak voor de club was afgedaan en dat de focus weer volledig op de competitie zou liggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl