De spelers van Sparta vieren de overwinning op NAC

Sparta slaat weer gaatje met Twente, NAC in de problemen

Sparta heeft in de strijd tegen degradatie drie punten gepakt tegen concurrent NAC Breda. De Rotterdammers wonnen in eigen huis met 2-1 van de Brabanders.

Sparta blijft zeventiende, maar is op punten naast nummer zestien Roda JC gekomen en heeft weer vier punten voorsprong op hekkensluiter FC Twente. NAC moet vrezen voor de nacompetitie. De nummer vijftien heeft nog slechts drie punten voorsprong op Roda en Sparta, maar wel een veel beter doelsaldo.

Sparta en NAC begonnen aan het duel in de wetenschap dat FC Twente dinsdag had gewonnen en dat Roda JC eerder op de avond een punt had gepakt tegen PSV. De thuisploeg zocht enthousiast de aanval, terwijl de bezoekers met iets meer controle opereerden.

Dat leverde beide ploegen in de aardige eerste helft enkele kansen op. Soufyan Ahannach stuitte op NAC-doelman Nigel Bertrams, Paco van Moorsel raakte de lat en Thomas Verhaar schoot over. Voor NAC schoot Paolo Fernandes net naast en vond Angelino doelman Jannik Huth op zijn pad.

Vreugde bij Deroy Duarte
    Sadiq Umar en Rai Vloet na de 1-1
    Sparta viert de treffer van Stijn Spierings

Invallers scoren

Na rust leek NAC licht de overhand te krijgen en de eerste kansen waren voor de Brabanders. De treffer viel na een uur echter aan de andere kant. Invaller Deroy Duarte krulde de bal via de paal prachtig raak, met dank aan een handig overstapje van Fred Friday.

De bezoekers leken even van slag, maar rechtten toch de rug en tien minuten later schoof invaller Umar Sadiq de 1-1 binnen nadat hij met zijn lange passen twee Spartanen had afgetroefd.

In de slotfase waren de beste kansen voor Sparta. Friday raakte nog de paal, maar Stijn Spierings (ook al een invaller) liet Het Kasteel op zijn grondvesten schudden door vijf minuten voor tijd wel raak te schieten.