De spelers van Excelsior, met links Jordy de Wijs voorop, balen na het gelijkspel tegen Heracles

Excelsior laat op valreep zege glippen tegen Heracles

Dankzij twee treffers in blessuretijd heeft Heracles Almelo, dat lang met tien man speelde, op bezoek bij Excelsior een punt gepakt: 2-2.

Ali Messaoud kon Excelsior simpel op voorsprong zetten, nadat de bal via kopballen van Jordy de Wijs en Jurgen Mattheij voor zijn voeten was beland. Heracles zocht naar de 1-1, maar kwam niet door de Rotterdamse defensie, al was Paul Gladon kort na rust met een kopbal dicht bij succes.

Ali Messaoud zet Excelsior op voorsprong

Aan het eind van de Rotterdamse tegenaanval keerde Peter van Ooijen de bal op de lijn en volgens scheidsrechter Siem Mulder deed hij dat met de arm. De verdediger kreeg rood en Mike van Duinen benutte de penalty: 2-0.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar Jamairo Monteiro tikte na een combinatie met invaller Jaroslav Navratil de late 2-1 binnen. Daarna benutte hij ook nog een penalty, nadat De Wijs in een poging knullig balverlies goed te maken - ogenschijnlijk net buiten het strafschopgebied - de snelle Navratil had aangetikt.

Door het onnodige puntenverlies verspeelde Excelsior de aansluiting met plaats acht in de eredivisie, een plek die recht geeft op de play-offs om Europees voetbal. Met nog twee speelronden te gaan staan de Rotterdammers vier punten achter op nummer acht PEC Zwolle.