Demonstratie tegen racisme bij een filiaal van Starbucks in Philadelphia
NOS Nieuws

Starbucks-filialen in VS gaan urenlang dicht om racismetraining

Koffiegigant Starbucks doet volgende maand de deuren van zijn 8000 vestigingen in de VS enkele uren dicht om het personeel een anti-racismecursus te geven. In totaal worden bijna 175.000 mensen bijgeschoold.

Aanleiding is de onterechte arrestatie van twee zwarte mannen afgelopen weekend in een filiaal in Philadelphia. De twee slachtoffers stonden te wachten op een vriend. Het personeel vond het maar gek dat de mannen niets bestelden en een van de medewerkers belde de politie. Die sloeg ze in de boeien.

Later zeiden de agenten dat ze waren gebeld omdat de twee naar het toilet wilden gaan, terwijl alleen betalende klanten dat mogen. De verontwaardiging over de arrestatie was groot en demonstranten riepen op tot een boycot van de keten. De demonstranten zeiden dat witte mensen dit nooit was overkomen en ze betichtten Starbucks van racisme.

Hier de beelden van het incident:

Sorry

Directeur Kevin Johnson van Starbucks heeft zijn excuses aangeboden en noemt de arrestatie verwerpelijk. "Ik heb de video bekeken en dat viel mij zwaar. Dit past totaal niet bij Starbucks. Het is in strijd met onze missie en onze waarden."

Johnson zegt dat het management binnenkort ook een cursus krijgt om onbewuste vooroordelen tegen te gaan.

De medewerker die de politie belde, werkt inmiddels niet meer bij Starbucks. Het bedrijf wil geen details geven over de beëindiging van het dienstverband.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl