Daniel Ricciardo drinkt in China champagne uit zijn schoen
NOS SportAangepast

Ricciardo zet Red Bull onder druk: wil in de beste auto rijden

Formule 1-coureur Daniel Ricciardo heeft zijn team onder druk gezet. Hij is namelijk nog niet voornemens om zijn aflopende contract bij Red Bull te verlengen. De Australische ploeggenoot van Max Verstappen wil meer overwinningen zien van het team, voordat hij geneigd is om bij te tekenen.

"Ik wil in de beste auto rijden. Ik denk dat ik dit weekend heb bewezen dat ik het in mij heb om te winnen", zei de 28-jarige Ricciardo tegen het Australische Channel 10.

Mercedes en Ferrari

"Als we met Red Bull nog wat meer zeges kunnen pakken, dan ziet het er erg aantrekkelijk uit voor mij. Maar als dat niet het geval is, denk ik dat er andere opties zullen zijn", aldus de kersvers winnaar van de GP van China, die in de belangstelling zou staan van Mercedes en Ferrari.

Ricciardo kende voor zijn triomf in China een moeilijke start van het seizoen. "We zullen wat meer moeten laten zien, voordat we kunnen zeggen dat Red Bull een auto heeft om mee te kunnen strijden om het kampioenschap."

Als dat niet lukt, lijkt een vertrek onontkoombaar. "Als we in alle andere races zesde eindigen, zal dat de zaak veranderen ja."

Daniel Ricciardo na zijn winst in China

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl