Trainer John van den Brom op de bank bij AZ
NOS VoetbalAangepast

Van den Brom duel geschorst na kritiek in tv-interview

John van den Brom mag vrijdag niet op de bank plaatsnemen als AZ in Almelo Heracles treft. De coach van de Alkmaarders is door de KNVB voor een wedstrijd geschorst omdat hij zich zaterdag in een televisie-interview na de nederlaag tegen PSV (2-3) negatief uitliet over scheidsrechter Kevin Blom.

"We kunnen wel stellen dat onze grote vriend Kevin Blom zijn naam weer eer aan heeft gedaan", zei Van den Brom voor de camera van de NOS.

Van den Brom: Blom kan dit soort wedstrijden niet fluiten

"Het is ongelooflijk dat deze meneer er altijd weer in slaagt dat wij ons na een wedstrijd druk maken om de scheidsrechter. Kevin Blom kan dit soort wedstrijden niet aan. Dat heeft hij vanavond weer bewezen", foeterde Van den Brom zaterdag.

Van den Brom is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van een duel schorsing.

Bij de straf heeft de aanklager betaald voetbal rekening gehouden met het verleden van Van den Brom, die eerder werd gestraft voor zijn gedrag in de thuiswedstrijd van AZ tegen ADO Den Haag (december 2015) en het thuisduel met Ajax (november 2016). In dat laatste geval noemde Van den Brom scheidsrechter Pol van Boekel "een schijterd".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl