NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 11/4: Lubach van Facebook en nationale poepdag

Goedemorgen! Premier Rutte gaat in China op bezoek bij entertainmentbedrijf Alphabet en vanavond verwijderen Arjen Lubach en mogelijk duizenden kijkers hun Facebookprofiel.

Vanochtend kan het op sommige plaatsen nog regenen. In de loop van de dag wordt het op de meeste plekken droog en is er wat zon. De temperatuur ligt tussen de 15 en 18 graden.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Premier Rutte reist met een Nederlandse handelsdelegatie in zijn kielzog naar de Chinese stad Guangzhou. Ze gaan op bezoek bij Alphabet, een groot entertainmentbedrijf.
  • KWF Kankerbestrijding, het Huidfonds en de Nederlandse vereniging voor dermatologen willen meer maatregelen voor zonnebankstudio's. De leeftijdsgrens van 18 jaar moet beter gecontroleerd worden, zeggen zij.
  • Presentator Arjen Lubach verwijdert vanavond om 20.00 uur als eerste zijn eigen Facebookpagina. Hij hoopt dat de duizenden mensen die zijn aangemeld bij het evenement 'Bye Bye Facebook' hem volgen.
  • En in de Champions League worden de laatste kwartfinales gespeeld. Bayern München verdedigt zijn voorsprong tegen Sevilla (2-1), Juventus moet bij Real Madrid een 3-0 achterstand ombuigen.

Wat heb je gemist?

Facebook-topman Mark Zuckerberg is in de Amerikaanse Senaat ruim vier uur ondervraagd over het privacyschandaal rond Cambridge Analytica. Hij kwam de zitting redelijk ongeschonden door. Zuckerberg begon met excuses voor het schandaal. De topman antwoordde later dat hij niet weet of er andere gevallen zijn waarbij bedrijven zonder toestemming data van gebruikers hebben verzameld.

'Het was mijn fout en het spijt me'

Opvallend was dat veel senatoren soms niet goed waren ingevoerd. Zo vroeg een senator hoe Facebook geld verdient met een gratis dienst. "Met advertenties", was het antwoord van Zuckerberg.

Ander nieuws uit de nacht:

AS Roma stunt tegen Barcelona

En dan nog even dit:

Vandaag is het de nationale poepdag. Daarmee wil de Maag-, Lever- en Darmstichting mensen bewuster maken van een gezonde stoelgang. Het is goed om stil te staan bij de manier waarop je leeft en eet, zeggen deskundigen. Een gezonde darmflora, betekent meestal een gezond lichaam.

En juist op deze dag meldt Tom Dumoulin dat hij voortaan appels en melk mijdt om een nieuw poepincident als tijdens de Giro d'Italia te voorkomen:

Dumoulin mijdt appel en melk om nieuw poepincident te voorkomen

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl