Max Verstappen en Lewis Hamilton toucheren elkaar
NOS Sport

Hamilton: onvolwassen beslissingen kosten Verstappen punten

Onervarenheid en onvolwassen beslissingen van Max Verstappen hebben Red Bull dit seizoen al veel punten gekost. Wereldkampioen Lewis Hamilton is keihard in zijn analyse van de seizoenstart van de Nederlander in de Formule 1. "Red Bull beschikt over een auto die goede resultaten kan boeken, maar die blijven uit", aldus de Brit.

Hamilton en Verstappen kregen het zondag op het circuit van Sakhir in Bahrein al vroeg in de wedstrijd met elkaar aan de stok. De twee kwamen met elkaar in aanraking. Verstappen viel snel daarna uit. De Brit kon gewoon verder en finishte als derde. Beiden schoven de schuld bij de ander in de schoenen. Hamilton vond dat Verstappen geen respect voor hem had en noemde hem en passant een eikel.

Op weg naar de Grand Prix van China, zondag om 08.10 uur Nederlandse tijd, keek de Britse titelverdediger nog even terug op het incident met de talentvolle Nederlander. "Max had er met een fatsoenlijke race veel meer kunnen uithalen. Als Alonso in zijn auto had gezeten, had hij WK-punten gepakt voor Red Bull. Ik zou ook punten voor Red Bull hebben gehaald."

Leerproces

Hamilton hoopt dat Verstappen iets geleerd heeft van het incident. "Hij moet leren van deze situaties. Als jonge coureur heb ik dat proces ook doorgemaakt. Het is eenvoudig om jezelf voorbij te lopen en te vergeten respect te tonen voor je tegenstanders."

Volgens de Mercedes-coureur had Verstappen in Bahrein veel snelheid in de Red Bull. "Jonge coureurs maken echter niet altijd de juiste keuze."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl