NOS NieuwsAangepast

Vlogger Ruba Zai eerste model met hijab op cover Cosmopolitan

Na Vogue zet ook lifestyletijdschrift Cosmopolitan deze maand voor het eerst een model met een hijab op de cover. Het gaat om vlogger en Instagrammer Ruba Zai. Ze prijkt op de cover van het Nederlandse Big Beauty-nummer van het tijdschrift.

"Cosmopolitan heeft als missie om vrouwen vooruit te helpen in het leven en om hun persoonlijke doelen te bereiken. Ruba is een inspirerend voorbeeld", zegt hoofdredacteur Anne Marije De Vries Lentsch op de site van het tijdschrift. "Daarbij is ze natuurlijk een prachtige verschijning en dus een ideale cover-ster voor op ons beauty-nummer."

De Rotterdamse Zai was vorig jaar het gezicht van de ramadancampagne van Dolce & Gabbana. Ze is online bekend als het gaat om hoofddoekmode en vlogt in het dagelijks leven over mode en beauty. Op Instagram heeft ze 1,1 miljoen volgers en op YouTube zijn bijna 400.000 mensen geabonneerd op haar kanaal.

"Ik vind het te gek dat ik deze maand op de cover van het grote beauty-nummer van Cosmopolitan sta", zegt Zai over haar samenwerking met het blad. "Met mijn vlogs bereik ik meer dan een miljoen mensen die ik graag wil inspireren om het beste en het mooiste uit zichzelf te halen." Ze zegt dat Cosmopolitan haar emancipatoire missie deelt.

Op Instagram schrijft Zai dat ze huilde toen ze een foto van de cover op haar profiel zette. "Dit betekent alles", schrijft ze. In het tijdschrift vertelt Zai verder over haar succes en over wat ze nog meer wil doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl