Desiree van Lunteren baalt

Vrouwen FC Twente onderuit, Ajax gelijk tegen Heerenveen

De landskampioenen van de afgelopen twee jaar in de eredivisie voor vrouwen zijn er niet in geslaagd hun tweede wedstrijd in de kampioenspoule te winnen. Ajax, regerend kampioen, kwam tegen sc Heerenveen niet verder dan 2-2. FC Twente ging thuis met 3-1 onderuit tegen PEC Zwolle.

Twee weken geleden begon Ajax nog met een overwinning op Zwolle aan de kampioenspoule. Ook tegen de Friezen kwam Ajax goed uit de startblokken. Marjolijn van den Bighelaar zette Ajax na tien minuten op voorsprong, vlak voor rust zorgde Fenna Kalma voor de gelijkmaker.

In de tweede helft zette Tiny Hoekstra de Friezen op voorsprong, maar de voor Ajax ingevallen Linda Bakker bepaalde de eindstand op 2-2.

Twente onderuit tegen PEC

FC Twente kwam al snel op achterstand door een Zwolse treffer van Esmee de Graaf. Joëlle Smits schoot Twente langszij, maar twee goals van Babiche Roof zorgden voor een overwinning voor Zwolle.

Op 20 april worden de volgende wedstrijden in de kampioenspoule gespeeld. Ajax speelt dan thuis de topper tegen FC Twente en PEC Zwolle ontvangt PSV.