NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 28/3: eerste trein op noordelijkste spoor en rouw in Rusland

Goedemorgen! Na het drama in de Siberische stad Kemerovo is het in Rusland een dag van nationale rouw. En in Groningen rijdt deze ochtend voor het eerst een trein over de noordelijkste spoorverbinding van ons land.

Het wordt een grijze en natte dag vandaag, vooral in het zuiden kan er veel regen vallen. Pas tegen de avond trekt de regen weg en klaart het langzaam op. Het wordt een graad of 7. Ook de komende dagen blijft het wisselvallig.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Premier Rutte is in New York omdat ons land nog een paar dagen, tot 1 april, voorzitter is van de VN-Veiligheidsraad.
  • In Rusland is door President Poetin een dag van nationale rouw uitgeroepen, na het drama in de Siberische stad Kemerovo, waar bij een brand 64 mensen omkwamen.
  • Deze ochtend rijdt voor het eerst een trein over de noordelijkste spoorverbinding van ons land. Vanaf 08:52 uur rijdt de trein van Roodeschool naar Eemshaven.

Wat heb je gemist?

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is inderdaad naar Peking gereisd voor een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping. Er werd sinds zondag al gespeculeerd over het bezoek, maar hard bewijs was er niet. Inmiddels is Kim weer terug in Noord-Korea. Wat er precies is besproken, is niet bekendgemaakt. Maar volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau zijn de leiders het met elkaar eens dat ze gebaat zijn bij een goede relatie.

De Chinese president Xi Jinping en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Om haar achttiende verjaardag te vieren, kocht een tiener uit Canada voor het eerst een lot van de Canadese Lotto. Die verjaardag zal ze niet snel vergeten want ze won de hoofdprijs: duizend dollar per week voor de rest van haar leven. Omgerekend is dat ruim 600 euro. Ze is van plan om met het geld te reizen en om het te gebruiken voor haar studie.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl