Bert van Marwijk

Morele opsteker voor Van Marwijk en Australië

Bert van Marwijk is er met Australië in geslaagd om stand te houden tegen Colombia. Op Craven Cottage, de thuishaven van Fulham, bleven doelpunten uit: 0-0.

Vlak voor tijd pareerde de jarige en debuterende doelman Danny Vukovic een strafschop van Miguel Borja en maakte daarmee zijn fout goed.

In blessuretijd tikte Borja de bal nog op de paal. De aanvaller van Palmeiras beleefde sowieso een ongelukkige avond, want hij hielp meerdere kansen om zeep. Zo kopte hij halverwege de tweede helft net naast.

Jones

Feyenoord-doelman Brad Jones kreeg zijn kans in de eerste helft en maakte zo voor het eerst sinds ruim vier jaar speelminuten bij de Socceroos. Jones maakte een degelijke indruk.

Australië, dat vrijdag nog met 4-1 verloor van Noorwegen, boekte zo zijn eerste succesje onder Van Marwijk richting het WK. Bij Colombia speelde PSV'er Santiago Arias het gehele duel.

Romelu Lukaku trefzeker tegen Saudi-Arabië

België heeft vertrouwen getankt richting het WK komende zomer. De oefeninterland tegen Saudi-Arabië, voormalig werkgever van Van Marwijk, eindigde in een eclatante 4-0 zege.

Romelu Lukaku maakte in de eerste helft twee treffers voor de Belgen, die met onder anderen voormalig eredivisiespelers Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Dries Mertens aan de wedstrijd waren begonnen.

Na rust werd Saudi-Arabië af en toe onder de voet gelopen, met een hogere uitslag als logisch gevolg. Invaller Michy Batshuayi en Kevin De Bruyne zetten zichzelf ook op het scorebord in Brussel.

Voormalig NEC-speler Anthony Limbombe, tegenwoordig in dienst van Club Brugge, debuteerde voor de Rode Duivels.