NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 27/3: Nederlandse bloemen ingezegend en aanslag Bevolkingsregister herdacht

Goedemorgen! Vandaag wordt de aanslag op het Bevolkingsregister in 1943 door een verzetsgroep herdacht. Ook worden de Nederlandse bloemen die naar het Sint-Pietersplein gaan voor Pasen ingezegend.

Vanochtend trekt de mist van de nacht op maar zonnig wordt het niet. Het is bewolkt en 's middags gaat het vanuit het westen regenen. Het wordt 7 tot 9 graden.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is 75 jaar geleden dat een verzetsgroep onder leiding van Gerrit van der Veen een aanslag pleegde op het Bevolkingsregister in Amsterdam. Vanmiddag is er een herdenking in het Verzetsmuseum en start een expositie.
  • Er komt een uitspraak in de rechtszaak van de 13-jarige jongen die in september in Den Bosch zijn moeder neerstak uit eerwraak.
  • De Nederlandse bloemen die naar het Sint-Pietersplein gaan voor Pasen worden in de Keukenhof ingezegend door de bisschop van Rotterdam.
Bloemen voor de paus

Wat heb je gemist?

Ruim driekwart van de volwassen bevolking vindt dat Nederland vluchtelingen moet opvangen die zijn gevlucht door oorlog of vervolging. Voor economische migranten is er minder draagvlak, vooral wanneer deze uit landen buiten de Europese Unie komen. Dat blijkt uit een belevingsonderzoek van het CBS.

Uit het onderzoek bleek verder dat mannen, laagopgeleiden, mensen met een Nederlandse achtergrond en mensen die buiten de steden wonen minder positief staan tegenover vluchtelingen dan vrouwen, hoogopgeleiden, mensen met een niet-westerse migratieachtergrond en stedelingen.

De houding van mensen tegenover vluchtelingen wordt over het algemeen positiever wanneer zij contact hebben gehad met vluchtelingen en migranten.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Oranje heeft gisteren verrassend met 3-0 gewonnen van Europees kampioen Portugal. Een uiterst effectief Oranje benutte in de eerste helft drie van de vier kansen tegen de Europees kampioen, die ondanks veel balbezit het spel niet kon maken. Oranje toonde lef en dat werd beloond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl