NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 26/3: update dreigingsbeeld NCTV en Nederland-Portugal

Goedemorgen! Vandaag komt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veilgiheid met een update van het dreigingsbeeld in ons land. En het Nederlands elftal speelt in Genève een oefenwedstrijd tegen Portugal.

Weggebruikers moeten opletten vanochtend: het KNMI waarschuwt voor dichte mist. De dag begint verder droog, later ontstaat er wat meer bewolking en in het binnenland kans op een enkele bui. Het wordt 7 tot 11 graden. Ook morgen is het bewolkt en is er kans op regen.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid komt met een update van het zogeheten dreigingsbeeld. Op dit moment staat dat op 4, het een-na-hoogste niveau.
  • Samsung en de Consumentenbond staan voor de rechter. De Consumentenbond wil de smartphonefabrikant dwingen om zijn telefoontoestellen vaker en langer te updaten. Uit onderzoek van de bond blijkt dat ook nieuwe Samsung-telefoons lang niet altijd een automatische veiligheidsupdate krijgen.
  • In Utrecht hebben 28 basis- en middelbare scholen een open dag voor mensen die overwegen in het onderwijs te gaan werken. Zij kunnen een dagje meelopen en het vak van docent ervaren.
  • En Oranje krijgt een kans om de 0-1 thuisnederlaag tegen Engeland van afgelopen vrijdag goed te maken. Nederland speelt vanavond een oefeninterland tegen Portugal. De wedstrijd in Genève begint om 20.45 uur.

Wat heb je gemist?

Het dodental bij de brand in een winkelcentrum in Siberië is opgelopen tot 48. Volgens een Russisch persbureau zijn er ook 27 vermisten en raakten er minstens 43 mensen gewond. De brand zou zijn uitgebroken op de vierde etage van het gebouw, waar een speeltuin en een bioscoop gevestigd waren.

Tientallen doden bij brand winkelcentrum Siberië

Volgens de vice-gouverneur van de regio Kemerovo lijkt het erop dat de nooduitgangen en toegangsdeuren van de bioscoop op slot zaten, zegt correspondent David Jan Godfroid. Getuigen zeggen dat bovendien het brandalarm niet werkte.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Wel eens gedroomd van skiën op de oranje bergen van Mars? Wintersporters in Rusland kregen de afgelopen dagen een idee hoe dat zou kunnen voelen. Door een storm in de Sahara is een grote hoeveelheid woestijnzand in Oost-Europa en West-Rusland neergedaald. Met als gevolg: oranje sneeuw. Sommige skiërs en snowboarders omschreven het op het social media als skiën op Mars.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl