NOS SportAangepast

Bertens verspeelt drie matchpoints tegen Venus Williams

Bertens verspeelt drie matchpoints tegen Venus Williams

Kiki Bertens heeft in de derde ronde van het prestigieuze WTA-toernooi van Miami verzuimd om een grote zege op haar naam te schrijven. Ze kreeg drie matchpoints tegen zevenvoudig grandslamwinnares Venus Williams, maar het laatste beslissende punt wist ze toch niet te maken: 7-5, 3-6, 5-7.

Het was een partij waarbij de kansen welhaast per game wisselden. Na een abominabele start, waarin ze op een 5-0 achterstand kwam, rechtte Bertens precies op het goede moment de rug.

Niet Sluiter als coach, maar Tamaela

Dat was bovenal te danken aan gelegenheidscoach en oud-prof Elise Tamaela, die bij die 5-0 stand de baan opkwam voor een peptalk en meteen de goede snaar wist te raken. Bertens won vervolgens zeven games op rij. Haar vaste coach Raemon Sluiter was eerder vanuit Miami teruggekeerd naar Nederland om zijn zieke moeder terzijde te kunnen staan.

De woorden van Tamaela waren, door de aanwezigheid van microfoons op de baan, duidelijk te horen voor de tv-kijkers. "Die score maakt geen reet uit, je komt gewoon weer bij haar. Je zit met haar mee te tennissen. Speel die zwaardere, ruime bal om haar weg te duwen. Je moet wat meer risico nemen af en toe", prentte Tamaela Bertens in.

In de tweede set verspeelde Bertens nog een break voorsprong, maar in de derde leek ze drievoudig winnares Williams, tegen wie ze nog nooit had gespeeld, na een nieuwe interventie van Tamaela alsnog op de knieën te krijgen. Ze nam een 4-1 voorsprong, kwam vervolgens op breekpunt, maar wist die kans op 5-1 toch niet te verzilveren.

Spanning en stress

Vervolgens was het weer de beurt aan Williams om de regie naar zich toe te trekken. Bertens raakte zichtbaar bevangen door de spanning en de stress, wat zelfs tot de bizarre situatie leidde dat ze in de laatste game door kramp haar racket niet eens meer leek te kunnen vasthouden.

Waar enkele minuten daarvoor de eerste hardcourtoverwinning op een speelster uit de top-10 voor Bertens nog in de maak leek, moest ze dus toch na drie sets het hoofd buigen. Williams schetste de partij na afloop kort en bondig: "We hadden beiden onze kansen, maar dit is zoals tennis soms gaat."

Venus Williams

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl