Kelly Jonker
NOS SportAangepast

SCHC verliest van Amsterdam en dreigt play-offs mis te lopen

SCHC moet in de hockeyhoofdklasse bij de vrouwen gaan vrezen voor een plek bij de eerste vier en dus het mislopen van de play-offs. Lijstaanvoerder Amsterdam bleek in Bilthoven met 3-1 te sterk.

Na bijna drie jaar zegevierde de ploeg van Rick Mathijssen in de competitie weer eens bij SCHC, al kwam het nog wel op achterstand na een benutte strafcorner van Ginella Zerbo.

Strafbal

Lauren Stam maakte na bijna een half uur spelen de gelijkmaker uit een strafbal en nog voor rust rondde Kelly Jonker een fraaie aanval af.

In de tweede helft liep Amsterdam uit naar 1-3. Jacky Schoenaker benutte de rebound na een strafcorner. Daar bleef het bij.

Concurrentie wint

Laren en Oranje-Rood profiteerden van het verlies van SCHC door respectievelijk met 1-0 en 2-0 bij Groningen en Bloemendaal te winnen.

Daardoor zakte SCHC van plek drie naar vijf. De achterstand op de concurrenten bedraagt een punt.