NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 25/3: het is zomertijd en voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem

Goedemorgen! Kijk eens naar de klok? Is hij al verzet? Vannacht is namelijk de zomertijd ingegaan en dat betekent minder verkeersdoden en meer vitamine D.

Het blijft vandaag grotendeels bewolkt; soms valt er wat motregen. In het noordwesten breekt later op de dag de zon door. Het wordt een graad of 11.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is Palmzondag en dat betekent het begin van de Heilige Week. Die eindigt zaterdag en daarna is het Pasen. Veel landen en plaatsen kennen in deze periode hun eigen tradities: van processies met kruisen, ketens, linten en ezels tot vuurtjes stoken en elkaar natgooien met emmers water. Vorig jaar maakten we deze compilatie.
  • Het wielerpeloton rijdt vandaag Gent-Wevelgem. Het is de tachtigste editie van de voorjaarsklassieker. De wedstrijd is vanaf de start om 11.35 uur live te volgen in het liveblog op NOS.nl en in de app en bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.
De Boeing 787-9 Dreamliner bij vertrek uit Perth

Wat heb je gemist?

De eerste non-stop lijnvlucht tussen Australië en Europa is veilig geland op de luchthaven Londen Heathrow. Vlucht QF9 van de Australische vliegmaatschappij Qantas vertrok om 18.49 uur lokale tijd in Perth aan de Australische westkust en landde, ruim 17 uur later, om 05.03 uur lokale tijd in Londen.

Aan boord van de Boeing 787-9 Dreamliner waren meer dan 200 passagiers, onder wie Qantas-baas Alan Joyce, en 16 bemanningsleden. Het toestel legde een afstand af van bijna 15.000 kilometer.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Gisteren hield de negenjarige kleindochter van burgerrechtenactivist Martin Luther King een toespraak tijdens de 'Mars voor ons leven' tegen de wapenwet. Haar toespraak begint geheel in de stijl van haar beroemde opa met: "Mijn grootvader had een droom".

Bekijk hieronder de hele toespraak van Yolanda Renee King en bekijk hier andere indrukwekkende toespraken.

50 jaar later: I have a dream...

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl