NOS SportAangepast

'Zoekende' Federer snel onderuit in Miami en slaat weer gravel over

Federer onderuit in Miami, laat gravelseizoen aan zich voorbijgaan

Roger Federer heeft verrassend de tweede ronde van het masterstoernooi in Miami niet overleefd. De titelhouder en drievoudig winnaar op Key Biscayne boog met 6-3, 3-6, 6-7 (4) voor Thanasi Kokkinakis.

De Zwitser liet daarna prompt weten net als vorig jaar het gravelseizoen over te slaan, inclusief Roland Garros. Door de nederlaag raakt Federer bovendien zijn nummer 1-positie op de wereldranglijst weer kwijt aan Rafael Nadal.

Halverwege de derde set leek spanning Kokkinakis de das om te doen, maar de qualifier bleef overeind. Een slappe return onderin het net van Federer maakte een einde aan de partij.

"Hij was vandaag meer ontspannen. Ik was de hele wedstrijd zoekende", stelde Federer na afloop vast. Hij liet daarna weten het gravelseizoen over te slaan.

"Vorige week (hij haalde de Indian Wells-finale, red.) ging het ook niet geweldig. Ik moet een aantal dingen op een rij zetten voor mezelf, maar daar heb ik nu de tijd voor."

Waar Federer zich minder druk over maakte, was het verlies van de nummer 1-positie. "Het was belangrijk om in Rotterdam weer nummer één te worden. Om die positie te behouden of tijdens het seizoen de plek te heroveren, is minder belangrijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl