Sabrina van der Sloot
NOS Sport

Waterpolosters grijpen naast medaille bij Europa Cup

De Nederlandse waterpolosters hebben bij de Europa Cup in Spanje naast een podiumplaats gegrepen. De ploeg van bondscoach Arno Havenga verloor de strijd om brons met 9-3 van Spanje. Halverwege bedroeg de achterstand pas twee treffers: 2-4.

Oranje verloor vrijdag in de halve finale van het nieuwe toernooi met 8-6 van Griekenland. Gastland Spanje was in de andere halve eindstrijd in Pontevedra niet opgewassen tegen Rusland (8-9).

Goede start

Nederland begon de strijd om de derde plaats nog goed. Sabrina van der Sloot werkte in de eerste periode een achterstand weg en Simone van der Kraats zorgde voor de 2-1. In de tweede periode sloeg Spanje terug met drie treffers. Oranje wist het doel van de tegenstander niet te vinden.

Ook in het derde deel van de wedstrijd leek Nederland in eerste instantie niet kansloos. na de 2-5 van Spanje zorgde Van der Sloot met haar tweede treffer voor nieuwe hoop.

Nederland begon het laatste kwart met een 3-6 achterstand. De ploeg ging vooral slordig te werk in overtalsituaties en scoorde niet een keer. Spanje maakte het duel met drie treffers af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl