Verstappen tijdens de derde vrije training
NOS NieuwsAangepast

Verstappen vierde in laatste training op opdrogend circuit Melbourne

Max Verstappen heeft in de derde en laatste vrije training voor de grand prix van Australië de vierde tijd gereden. Met een rondje van 1.31,680 verloor de Nederlander dik vijf seconden op de snelste coureur: Ferrari-rijder Sebastian Vettel. Vettels teamgenoot Räikkönen noteerde de tweede tijd, Sauber-coureur Marcus Ericsson werd verrassend derde.

De top-drie ging in de slotminuten op droogweerbanden het circuit op en sloeg daardoor een groot gat. Verstappen reed zijn tijd net als de rest van het veld op zogenoemde 'intermediates'. Dat zijn banden die tussen regenbanden en droogweerbanden in zitten. Verstappen legde in de training slechts 8 rondjes af.

De grand prix van Australië is de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen. Vrije trainingen zeggen weinig over de werkelijke krachtverhoudingen. Teams werken vooral aan de afstelling voor de race, testen onderdelen en checken of hun auto's betrouwbaar zijn. Gisteren was regerend wereldkampioen Lewis Hamilton in beide vrije trainingen de snelste.

De kwalificatietraining, die de startvolgorde bepaalt, begint om 07.00 uur. Max Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo is in de strijd om pole-position kansloos. De Australiër moet op de startopstelling drie plekken inleveren omdat hij gisteren te snel reed tijdens een rode vlag-situatie.

Deel artikel: