Argentinië viert een treffer tegen Italië
NOS VoetbalAangepast

Argentinië klopt Italië, Spanje en Duitsland spelen gelijk

Argentinië heeft een oefenduel tegen Italië met 2-0 gewonnen. Duitsland en Spanje hielden elkaar in evenwicht: 1-1.

Argentinië hield in Manchester Lionel Messi de hele wedstrijd op de bank. De in het Italiaanse doel teruggekeerde Gianluigi Buffon kon lang voorkomen dat de Argentijnen scoorden, maar uiteindelijk moest de 40-jarige toch vissen.

In de 75ste minuut scoorde Éver Banega en tien minuten later tekende Manuel Lanzini voor de tweede Argentijnse treffer. Ajacied Nicolás Tagliafico speelde de hele wedstrijd bij de Argentijnen.

Gianluigi Buffon toch weer in het shirt van Italië

Duitsland en Spanje maakten er een spektakelstuk van. Spanje opende na zes minuten de score in Düsseldorf. Andrès Iniesta bereidde prachtig voor, Rodrigo opende de score.

De gelijkmaker van Thomas Müller, tien minuten voor rust, was ook fraai. Uit stand pegelde de spits van Bayern München hard raak.

Na rust lieten beide ploegen volop zien waarom ze tot de wereldtop behoren, maar gescoord werd er niet meer.

Frankrijk verspeelt voorsprong

Het Franse voetbalelftal heeft in het Stade de France een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps stond tegen Colombia na 25 minuten met 2-0 voor, maar gaf die voorsprong in de tweede helft uit handen. Vlak voor tijd pakten de Colombianen zelfs de winst dankzij een benutte strafschop van Juan Fernando Quintero: 2-3.

De 'Haantjes' vermaakten de fans in het eerste half uur met flitsende aanvallen en mooie doelpunten, van Olivier Giroud en Thomas Lemar. Luis Muriel deed al snel iets terug namens Colombia, dat aantrad met PSV'er Santiago Arias en Davinson Sánchez (ex-Ajax) in de defensie. Aanvoerder Radamel Falcao, de topschutter van AS Monaco, trok de stand na een uur gelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl