NOS NieuwsAangepast

EasyJet piloten geschorst vanwege Snapchat-video

Twee piloten van vliegtuigmaatschappij EasyJet zijn geschorst omdat zij in de cockpit druk bezig waren met het maken van foto's en video's via Snapchat.

Gisteren publiceerde The Sun een video waarin te zien was hoe de co-piloot papierwerk invulde terwijl een virtuele uil naast hem danst. De video werd tijdens een vlucht van Parijs naar Madrid gemaakt door de gezagvoerder. Even later verschijnt er nog een fitnessfiguurtje in beeld, waarna de co-piloot vrolijk meebeweegt. De video is al meer dan 6000 keer bekeken.

Ook zijn er verschillende foto's gemaakt, onder meer selfies van de gezagvoerder.

Uil danst naast co-piloot

De vliegtuigmaatschappij vindt de video onacceptabel. De twee piloten zitten daarom voorlopig thuis in afwachting van een intern onderzoek.

Tijdens het maken van de video vloog het vliegtuig op 30.000 voet hoogte (9144 meter). Volgens EasyJet stond de automatische piloot aan, waardoor passagiers geen gevaar liepen. Een woordvoerder zegt dat de veiligheid op geen enkel moment in het geding is geweest.

De foto's en video's werden door de gezagvoerder geplaatst op een Facebook- en Instagramaccount, genaamd pilot_flyingnut. De accounts zijn inmiddels weer verwijderd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl