NOS WielrennenAangepast

Trek viert overwinningen Mollema en Pantano

Bauke Mollema heeft de tweede etappe in de Wielerweek Coppi en Bartali op zijn naam geschreven. De renner van Trek was in de 127 kilometer lange rit van Riccione naar Sogliano al Rubicone de snelste van een kopgroep van zeven renners.

Pascal Eenkhoorn (Lotto-Jumbo) raakte de leiderstrui na een dag weer kwijt. Nadat zes vroege vluchters, met Marco Minnaard (Wanty-Groupe) ingerekend was, vonden 34 renners elkaar op 30 kilometer van de meet in de voorste groep. Toen reed Eenkhoorn al op ruim vijf minuten.

In de laatste van drie lokale ronden, waarin de Monte Tiffi (4,4 kilometer à 7,6%) werd beklommen, tekende een zevental (met naast Mollema ook Koen Bouwman en Rosa) voor de beslissende aanval.

Bouwman onderuit

Voor Koen Bouwman werd het een opmerkelijk finale. Hij trok ten aanval, pakte ook de leiding maar kwam even later ten val. Desondanks wist de renner van Lotto-Jumbo als zesde te finishen. Hij brak zijn voortanden en kampt met schaafwonden en een pijnlijke duim. Bouwman is in het ziekenhuis behandeld.

In het algemeen klassement klom hij naar de derde plaats, achter etappewinnaar Mollema en leider Diego Rosa.

Pantano wint in Catalonië

Trek had ook in de Ronde van Catalonië succes: Jarlinson Pantano won de vijfde rit. De Colombiaan van Trek bleef in de sprint zijn Noorse medevluchter Vegard Stake Laengen (Emirates) voor in de sprint.

Tien tellen later kwam Matej Mohoric juichend over de streep. De Sloveen was ontgaan dat er al twee man gefinisht waren.

De renners moesten in de 213 kilometer lange rit 50 kilometer klimmen. Op de derde klim (12 kilometer à 4,4%) sprongen Pantano en Laengen weg, waarna Pantano in de afdaling iets meer lef toonde dan de Noor.

Alejandro Valverde van Movistar werd achtste, maar de tweevoudig ritwinnaar bleef in het bezit van de leiderstrui. De Colombiaan Egan Bernal staat op zestien tellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl