Zlatan Ibrahimovic op Old Trafford
NOS VoetbalAangepast

Ibrahimovic bevestigt overstap naar LA Galaxy

Zlatan Ibrahimovic vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten. De Zweed gaat spelen voor LA Galaxy, de huidige nummer negen van de Major Soccer League. Donderdag werd al bekend dat Manchester United zijn doorlopende contract heeft ontbonden, om zo de overstap mogelijk te maken.

"Na het winnen van 33 prijzen in Europa wilde ik naar de VS om daar te spelen, te winnen en mensen te vermaken. Ik heb Galaxy uitgekozen om dat te gaan doen", licht de spits zijn keuze toe in de Los Angeles Times. De Amerikaanse club heeft de transfer vanmiddag wereldkundig gemaakt.

Daarvoor bevestigde Ibrahimovic zijn komst echter al zelf in de LA Times. De spits deed dit op geheel eigen wijze, met een paginagrote advertentie en een veelzeggende tekst: "Dear Los Angeles, you're welcome."

Na Zweden, Nederland, Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland wordt de VS het zevende land waar de inmiddels 36-jarige spits gaat spelen. Hij won in Europa maar liefst twaalf landstitels en vijf nationale bekers. Qua clubvoetbal ontbreekt alleen de Champions League op zijn erelijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl