Art Rooijakkers

Presentator Art Rooijakkers vertrekt naar RTL

Art Rooijakkers vertrekt per 1 april naar RTL. De presentator van AVROTROS tekent een contract voor minimaal drie jaar bij het mediabedrijf, waar hij programma's gaat maken in de studio en op locatie.

Na de zomer is de 43-jarige Rooijakkers voor het eerst te zien bij de tv-zenders van RTL en het digitale platform Videoland. Hij gaat ook zijn eigen programma's ontwikkelen.

Volgens programmadirecteur Erland Galjaard is Rooijakkers van alle markten thuis. "Hij heeft de creativiteit en inhoud om programma's te maken die variëren van journalistiek tot entertainment."

Wie is de Mol?

Rooijakkers werkte de afgelopen jaren voor AVROTROS. Hij presenteerde daar onder meer Wie is de Mol? dat in 2013 bekroond werd met een Gouden Televizierring.

De presentator vindt het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk. "Mooie programma's presenteren, maken en bedenken voor RTL en ook rust voor mijn rechter wenkbrauw die ik na zeven seizoenen 'Wie... is... de Mol' zeggen amper nog uit een frons getrokken krijg."

Eerder werd bekend dat ook Nieuwsuur-presentator Twan Huys overstapt naar RTL. Hij wordt de nieuwe presentator van RTL Late Night.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl