NOS NieuwsAangepast

Podcast De Dag: Poëtische plattegrond van Nederland

Een poëtische plattegrond van Nederland. Dat moet het worden. Radioprogramma De Taalstaat op Radio 1 roept luisteraars op om gedichten te schrijven over de straat waar ze zijn opgegroeid of nu wonen. Redacteur Orla McDonald vertelt dat de mailbox uit z'n voegen barst. "Mensen kiezen vaak voor de straat waar ze woonden toen ze jong waren, omdat ze daar de mooiste herinneringen aan hebben."

Op de kaart zie je kleine veren-symbooltjes die aangeven over welke straat een gedicht is gemaakt. Zoals deze, over de Kerkgracht in Leiden:

Verder in De Dag:

  • Waarom willen bedrijven eigenlijk zo graag naar de beurs? Het was vanochtend dringen in Amsterdam: vandaag waren er zelfs twee beursgangen. Economieredacteur Nik Wouters was daar ook en vertelt over deze drukte in tijde van een dreigende handelsoorlog tussen China en de VS.
  • Hij is 20 jaar, 2,21 meter lang, geboren in Amsterdam en hij speelt basketbal in de VS. En dat doet hij goed. Matt Haarms houdt de gemoederen bezig daar en dan vooral: zijn haar. Hij was trending topic op Twitter in heel Amerika. Hoe is dat? Hij vertelt erover in de podcast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl