Alejandro Valverde wint de koninginnenrit in de Ronde van Catalonië
NOS WielrennenAangepast

Valverde slaat dubbelslag met winst in koninginnenrit Catalonië

Alejandro Valverde heeft in de Ronde van Catalonië de vierde etappe, de koninginnenrit naar La Molina, gewonnen. De Spanjaard herovert daarmee ook meteen de leiderstrui. Hij lost de Belgische winnaar van gisteren, Thomas De Gendt, af als klassementsleider.

Esteban Chaves opende het bal en ging als eerste over de Col de la Creueta, waar De Gendt moest passen. Chaves werd echter al snel bijgehaald door Matej Mohoric en de oprukkende Valverde. Die laatste koerste slim en liet zich al snel inrekenen door een eerste peloton. De Sloveen zette stug door en werd pas op de pittige slotklim teruggepakt.

Marc Soler gaf op die klim gas voor zijn Movistar-kopmannen Valverde en Nairo Quintana. De jonge Colombiaan Egan Bernal hield als enige stand in dit Spaanse ploegenspel. Het Sky-talent koos in de laatste kilometer zelfs de aanval, maar Valverde counterde en bleek in de pittige bergrit toch over de sterkste benen te beschikken. Bernal werd tweede, voor de tweede Movistar-klimmer Quintana.

Steven Kruijswijk was de beste Nederlander. Hij kwam als twaalfde over de streep en klom daardoor in het klassement naar de tiende plaats. De Ronde van Catalonië duurt nog tot en met zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl