De fans van PSG staken grote fakkels af
NOS Voetbal

UEFA bestraft Paris Saint-Germain wegens wangedrag van fans

Paris Saint-Germain is door de Europese voetbalbond UEFA bestraft voor het wangedrag van supporters tijdens het Champions League-treffen met Real Madrid (1-2). De Fransen moeten een boete van 43.000 euro betalen. Bovendien blijft een deel van het Parc des Princes gesloten voor publiek tijdens het eerstvolgende Europese duel.

Op 6 maart, tijdens de return van de achtste finale in de Champions League, deden Parijse fans in negatief opzicht van zich spreken. Supporters staken vuurwerk af en gebruikten een laserpen. Scheidsrechter Felix Brych moest het duel met De Koninklijke tweemaal stilleggen vanwege rookontwikkeling.

Met de Franse slag

Volgens de UEFA ligt het probleem niet enkel bij de fans zelf. PSG heeft ook als club steken laten vallen in de voorbereiding en handhaving. De bond noemt de Franse maatregelen voor het duel met Real Madrid ontoereikend.

PSG is dit seizoen niet de enige Franse club die op de vingers wordt getikt. Olympique Marseille mag na overlast tijdens het uitduel met Athletic Bilbao geen supporters meenemen naar de kwartfinale van de Europa League, op 5 april tegen RB Leipzig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl