In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Man (51) doodgeschoten langs Rijksweg bij Schaijk

Jongens vinden zwaargewonde man langs rijksweg

Langs de Rijksweg in Schaijk is vanmiddag een 51-jarige man uit Nistelrode neergeschoten. Hij werd rond 15.00 uur door twee jongens op de fiets zwaargewond gevonden in een auto. Volgens de politie is hij kort daarvoor neergeschoten onder het ecoduct Maashorst.

De jongens belden meteen de politie. Een traumahelikopter werd opgeroepen en hulpverleners waren snel aanwezig, maar de man overleed kort daarna ter plekke.

Porsche Panamera

De auto waarin het slachtoffer is gevonden, stond onder het ecoduct. Het gaat om een dure Porsche Panamera.

Het slachtoffer is Henk Baum, schrijft Omroep Brabant. Hij woonde op woonwagenkamp Loosven in Nistelrode en is een bekende van de politie. In 2014 werd een inval gedaan bij zijn autosloperij in Oss. Daar werden wapens en munitie gevonden.

Ook zat hij drie jaar geleden vast voor het bedreigen van wethouder Rien Wijdeven van Bernheze. Hij kreeg een taakstraf van 80 uur en een celstraf van twee weken, wat gelijk stond aan zijn voorarrest.

Bij de plek waar de auto met het slachtoffer werd gevonden, trof de politie een donkere Ford aan. De auto stond op een onverharde weg. Het is niet uitgesloten dat deze Ford door de dader of daders is gebruikt.

Straten in de omgeving werden na de vondst van de man afgezet. Tientallen agenten in uniform en burger waren bezig met een groot sporenonderzoek langs de ventweg aan de Rijksweg tussen Oss en Schaijk. Agenten zijn ook een grootschalig buurtonderzoek gestart.

De politie doet sporenonderzoek bij de Rijksweg in Schaijk

Advertentie via Ster.nl