NOS SportAangepast

Haase slaat in Miami frustratie van zich af

Foeterend bereikt Haase tweede ronde in Miami

Robin Haase heeft zich voor de tweede ronde van het masterstoernooi in Miami geplaatst. De Hagenaar klopte met een hoop rumoer de Japanner Yuichi Sugita met 6-4, 3-6, 6-1.

De fris spelende Haase, die door ziekte het toernooi in Indian Wells had gemist, leverde een goede eerste set af waarin hij zestien winners sloeg. De taaie Sugita (ATP-43) gaf in het tweede bedrijf echter meer tegenstand, waarna de irritatie bij de Nederlander toesloeg.

Ik wil er niets over horen!

Robin Haase tegen de umpire

Haase werd na het verlies van de tweede set door de scheidsrechter aangesproken op zijn verbale gedrag. Daar zat de Nederlander echter niet op te wachten. Ondanks herhaaldelijke pogingen van de umpire om hem aan te spreken op zijn gedrag, weigerde Haase te luisteren of zelfs maar in gesprek te gaan met de scheidsrechter.

Ook een ATP-official kon Haase niet tot bedaren brengen: "Ik wil er niets over horen!", foeterde hij. Opvallend genoeg kreeg Haase geen officiële waarschuwing toegekend.

De Nederlander sloeg vervolgens in de derde set de frustratie van zich af en profiteerde bovendien van slordigheden van Sugita.

Nu tegen Del Potro

Haase treft in de tweede ronde Indian Wells-kampioen Juan Martín del Potro. De twee stonden vorig jaar in Miami ook in de tweede ronde tegenover elkaar. De Argentijn won toen in twee sets.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl