Elia Viviani
NOS Wielrennen

Viviani wint ingekorte Driedaagse De Panne

Elia Viviani is winnaar geworden van de Driedaagse Brugge-De Panne. De Italiaan van QuickStep was na 202 kilometer koers in de sprint Pascal Ackermann van Bora de baas.

Brian van Goethem was een van de vroege vluchters en bleek veruit de taaiste. De Roompot-renner capituleerde als laatste op vier kilometer van de streep.

Even daarvoor was achter hem het peloton door de straffe zijwind in tweeën gebroken, maar toen Van Goethem tot de orde werd geroepen, smolten de tweede groepen weer samen.

Toen Ackermann vol aanzette, kon alleen Viviani volgen en kort voor de meet passeerde de Italiaan de Duitser.

De driedaagse die nog maar een dag duurt

De Driedaagse Brugge-De Panne staat al sinds 1977 op de kalender en heeft een rijke historie als laatste wedstrijd voor de Ronde van Vlaanderen. Dit jaar is de koers naar voren gehaald en ingekort tot een dag.

De organisatie hoopte met een nieuwe plek op de kalender meer te worden dan een voorbereidingskoers op de Ronde, maar voorlopig valt dat nog tegen. Plannen voor een tweedaagse koers haalden het niet, omdat de ploegen daar niet op zaten te wachten en dus bleef er een enkele dag over.

Desondanks hield de organisatie wel vast aan Driedaagse in de naam. Volgend jaar hoopt de organisatie weer drie koersdagen te hebben om daarna uit te groeien tot een WorldTour-wedstrijd, het hoogste niveau in het wielrennen.

Donderdag is er nog een wedstrijd voor vrouwen, die wel de WorldTour-status heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl