Wesley Sneijder
NOS VoetbalAangepast

Sneijder niet geselecteerd, maar duikt toch op bij Oranje

Of hij zijn voetbalschoenen bij zich heeft, is niet bekend. Maar Wesley Sneijder, die door bondscoach Ronald Koeman niet meer wordt opgeroepen voor Oranje, heeft zich toch gemeld bij het trainingskamp van het Nederlands elftal in Zeist. De komst van de 133-voudig international heeft meerdere redenen.

Macht der gewoonte? Kan Sneijder maar moeilijk afscheid nemen van zijn status als international? Natuurlijk niet, en flauw. Maar afscheid is wel een van de onderwerpen waarvoor hij het vliegtuig vanuit Qatar heeft genomen.

De middenvelder van Al-Gharafa wil graag op een nette manier afscheid nemen van het Nederlands elftal en zijn fans. In een mooie wedstrijd, publiekswissel.

Koeman vond de aankomende oefeninterlands tegen Engeland en Portugal, de eerste onder zijn bewind, echter een te serieuze aangelegenheid en geen geschikt podium voor frivoliteiten. Dus moet er iets anders verzonnen worden en het feestvarken denkt graag mee.

Maar er is meer. Sneijder wil na zijn loopbaan graag het trainersvak in en hoopt in Zeist afspraken te kunnen maken over het volgen van de versnelde cursus Coach Betaald Voetbal.

Eerder in de week hintte Koeman al dat Sneijder in de toekomst een rol zou kunnen spelen binnen de technische staf van Oranje. En dat is natuurlijk geen slechte leerschool. In 1997 begon de bondscoach, onder de vleugels van Guus Hiddink, op dezelfde manier zijn trainersloopbaan.

Sneijder beter op zijn plaats in Qatar dan in Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl