NOS VoetbalAangepast

Oliseh en Fortuna blijven met modder gooien: uitspraak binnen vier weken

Oliseh en Fortuna Sittard treffen elkaar in de zittingszaal

Sunday Oliseh en Fortuna Sittard zijn dinsdagavond in Zeist tijdens een arbitragezaak die was aangespannen door Oliseh niet tot een compromis gekomen. De twee partijen kwamen niet verder dan moddergooien en een herhaling van al eerder geuite beschuldigingen. Binnen vier weken doet de arbitragecommissie van de KNVB een uitspraak.

De Nigeriaanse trainer werd half februari op non-actief gesteld door de voetbalclub en daar legt hij zich niet bij neer. Volgens Fortuna Sittard heeft Oliseh, die de club beticht van illegale praktijken en het schenden van de wet, zich over een langere periode misdragen tegenover meerdere personen binnen de Limburgse club.

Angstcultuur

"Er heerste een totale angstcultuur. Hij schold de directeur voetbalzaken Mustafa Aztopal uit voor 'puta madre' (Spaans voor hoerenzoon) en wenste met niemand te communiceren", zei de advocaat van Fortuna tijdens de zitting.

"We hebben geprobeerd met een mediator naar een oplossing te zoeken, maar daar wilde Oliseh niet aan meewerken. Hij verscheen niet."

Sunday Oliseh

Volgens Fortuna was er een onwerkbare situatie ontstaan. Oliseh zou bijvoorbeeld een collega bij de keel hebben gegrepen en spelers slecht behandelen. De goede resultaten hebben de onderlinge problemen verbloemd, zegt de club.

Tijdens de zitting verweten beide partijen elkaar van alles. Zo stelde Oliseh dat spelers vroeg in het seizoen, na de wedstrijd tegen FC Emmen, in de kleedkamer enveloppen met zwart geld hebben ontvangen. Ook zou de trainer zijn aangeboden om zwart uitbetaald te krijgen. Oliseh zou dat hebben geweigerd waarna hij weggepest zou zijn.

114.000 euro

Oliseh eist van de club uitbetaling van zijn contract tot volgend jaar, wat neerkomt op 114.000 euro netto. Tevens zegt hij te zijn overeengekomen dat hij een ton ontvangt als Fortuna Sittard promotie naar de eredivisie weet af te dwingen.

De zitting werd na een paar uur geschorst om de partijen de kans te geven tot een compromis te komen. Dat bleef echter uit, waarna de KNVB aankondigde binnen vier weken met een uitspraak te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl