De brandende loods in Moerdijk
NOS NieuwsAangepast

Uitslaande brand bij coatingbedrijf Moerdijk onder controle

In een loods op een bedrijventerrein in Moerdijk heeft vanavond een uitslaande brand gewoed. Daar zijn geen slachtoffers bij gevallen. Rond 21.15 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven. Het nablussen vergt waarschijnlijk nog enkele uren.

De brandweer kwam met groot materieel, waaronder vier spuitwagens, drie hoogwerkers en twee schuimblusvoertuigen, naar het industrieterrein. Het was te gevaarlijk om de brand van binnenuit te bestrijden.

Een politiehelikopter maakte voor de brandweer beelden van de vuurhaard vanuit de lucht.

Rookontwikkeling

In de loods stonden volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant dieselolie en dakleer in brand. Dat zorgde voor een enorme rookontwikkeling. Omwonenden werden met een NL Alert gewaarschuwd om ramen en deuren dicht te houden. Inmiddels is de rookoverlast flink afgenomen.

De loods is van Drecht Coating Services, een bedrijf dat brandwerende en roestwerende coating produceert voor stalen constructies.

De veiligheidsregio adviseert mensen in de buurt van Moerdijk om eventuele roetdeeltjes van de brand met een natte doek weg te halen en die doek vervolgens weg te gooien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl